Que arribi l'agost feixuc i mandrós que ens fa recordar la bellesa del temps que passa a poc a poc. Que arribi l'agost vital i enganxós per treure'ns les presses i recuperar la tendresa del mon.

lunes, marzo 27, 2006

Varietat d'impost revolucionari

La simpatia, que és sens dubte una de les formes de la intel·ligència, consisteix que a les persones agraciades amb aquest do els diguin que sí abans d'haver formulat una petició concreta. He d'aclarir com més aviat millor que això que anomenem simpatia no ha de confondre's amb l'afectuosidad simulada, ni amb el somriure d'anunci de dentífric, ni de bon tros amb l'embafadora aquiescència. Si fora així, els «maitres» dels restaurants de cinc forquilles i alguns sotssecretaris serien les persones més atractives i agradables. Quantes vegades ha caigut simpàtica una criatura més aviat lletja en aparença? Potser les simpaties i les antipaties, que tenen en comú que són sentiments urgents, es basin en analogies secretes, però també pot succeir que no tinguin cap base. Ara als simpatitzants d'ERC se'ls exigeix un percentatge del seu salari per a demostrar la seva estima, la seva simpatia respecte el partit. Així doncs, el peatge d'Esquerra als càrrecs públics és una varietat de l'impost revolucionari, tot i que la diferència és que ERC no pretén fer cap revolució.

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Uala! Criticant a Esquerra! El paio aquell tenia raó! el punt és de dretes!!! A la propera UCE, et cremaran al mig de la plaça Pau Casals... al costat de la casa-museu, és clar. Heretge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5:57 p. m.

 

Publicar un comentario

<< Home